Doelgroepherkenning

Het is aan de buitenkant niet altijd te zien dat iemand een beperking heeft. Zeker niet als het om iemand met een (licht) verstandelijke beperking (LVB), niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of Autisme Spectrum Stoornis (ASS) gaat. Dit heeft echter wel veel impact op het werk van een professional. Hoe herkent u als professional deze doelgroep? Hoe kunt u het beste omgaan met een cliënt met een beperking, zodat de cliënt de gemaakte afspraken echt begrijpt en zijn deel na kan komen? Voor de antwoorden op deze vragen heeft MEE Groningen deze training ontwikkeld.

Tijdens de training

In deze training richten we ons op de kenmerken van LVB, ASS en NAH en de gevolgen die dit heeft voor het functioneren. Dit doen we door aandacht te besteden aan en het oefenen met het herkennen van signalen die kunnen duiden op de beperkingen LVB, ASS of NAH. Vervolgens leren we de deelnemers vaardigheden hoe zij effectief met mensen met één of meerdere van genoemde drie beperkingen kunnen communiceren.

Na de training

Na deze training heeft u als professional kennis van de beperkingen LVB, NAH en ASS en kennis over de wijze waarop u deze kunt herkennen. Hierdoor kunt u aansluiten bij mensen met een beperking en hen effectiever stimuleren in beweging te komen en hun talenten en mogelijkheden te benutten.

Vragen over deze training?

Heeft u vragen over deze of andere trainingen?

Neem contact met ons op