Smart met Geld

Smart met Geld is een training van 8 lessen om jongeren tussen 15 en 18 jaar financieel bewuster en weerbaarder te maken en daarmee schulden te voorkomen. De training wordt geïntegreerd in het schoolprogramma op praktijkscholen en het voortgezet speciaal onderwijs.

 

 

Aan het einde van de training kunnen de leerlingen verstandige financiële keuzes maken en zelfstandig omgaan met geld om schulden te voorkomen.

Inhoud van de training

We gaan rekenen, wat zijn je inkomsten en uitgaven en hoe krijg en houd je je eigen administratie op orde. Ook hebben we het over financieel gedrag, hoe weer je je tegen druk van vrienden of reclame, ‘nee’ zeggen en eigen keuzes maken.
In elke les laten we filmpjes zien waarin het soms goed gaat en soms fout, we gaan praten over geld en doen opdrachten… want al doende leer je! Twee leraren volgen ook de training zodat zij Smart met Geld in het vervolg mogen geven bij hun op school.

Ook de Rabobank doet mee, zij geven een gastles over veilig bankieren en leggen ze uit welke trucjes soms gebruikt worden om je geld te ontfutselen. Ze leggen uit wat skimmen is, shouldering, geldezel, waarom je je pincode geheim moet houden, enz.

Mogelijk gemaakt door

De training wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Rabobank Foundation. Kijk voor meer informatie op de website van Smart met geld.

Lees hier de longread op de site van MEE NL.

Vragen?

Wilt u weten of Smart met geld ook op uw school kan worden aangeboden?

Neem contact met ons op