Kitchen Impossible

MEE NL verleent samen met zorgorganisatie Philadelphia haar medewerking aan de televisieserie ‘Kitchen Impossible’, waarin mensen met een beperking opgeleid worden tot een reguliere baan in de horeca. Het idee achter het programma is even simpel als uitdagend: laten zien dat je met een beperking prima kunt functioneren in een gewone baan.

Vooroordelen wegnemen

Het hebben van een baan is belangrijk om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij. Voor mensen met een beperking is het echter moeilijk om werk te vinden.Ten onrechte denken sommige werkgevers dat mensen met een beperking niet geschikt zijn als werknemer: ze zouden weinig kunnen, lastig zijn, veel begeleiding nodig hebben en vaak ziek zijn. ‘Kitchen Impossible’ laat zien dat het anders kan en biedt bovendien 8 mensen met een beperking de kans van hun leven.

Arbeidsgehandicapten begeleid naar reguliere baan

In de TV-serie is te zien dat ook mensen met een arbeidshandicap talenten hebben. In 8 afleveringen leidt chef Robert Kranenborg 8 jonge mensen met diverse beperkingen op voor een reguliere baan in de horeca. Het gaat daarbij om verschillende beroepen: van gastvrouw tot sous-chef. Deelnemers krijgen een arbeidscontract van een jaar met als doel dat zij duurzaam aan het werk blijven.

Kitchen Impossible werd gepresenteerd door Nicolette van Dam en uitgezonden op net5. Kijk ook eens op de website van Kitchen Impossible.

Vragen?

Heeft u vragen over of wilt u meedoen met Kitchen Impossible?

Neem contact met ons op