Onafhankelijke cliëntondersteuning Wmo

Iedere inwoner heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Deze vorm van ondersteuning geldt voor alle levensgebieden en alle leeftijden. MEE Groningen biedt deze ondersteuning aan mensen met en zonder beperking.

Onafhankelijke cliëntondersteuning: informatie, advies en algemene ondersteuning

U kunt bij MEE Groningen terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning met vragen op het gebied van zorg, wonen en welzijn, maar ook participatie, werk, inkomen en onderwijs. Met onze jarenlange kennis en ervaring weten wij welke mogelijkheden er zijn, waar u terecht kunt en kennen wij de wetten en regels. Wij zijn er voor mensen met en zonder beperking en ook voor hun naasten en mantelzorgers. Onze onafhankelijke cliëntondersteuners staan naast u en gaan uit van uw belang.

Wat kunnen we voor u doen?

Onze ondersteuning bieden we altijd op maat, dat wil zeggen dat we u ondersteunen op de manier die past bij u en uw situatie. Afhankelijk van uw vraag en situatie kunnen we het volgende bieden:

  • Informatie en advies;
  • In kaart brengen van uw situatie en de mogelijkheden;
  • Opstellen plan van aanpak en/of uitzetten van acties;
  • Voorbereiden van of aanwezig zijn bij (keukentafel)gesprekken;
  • Evaluatie van zorg: als u al zorg krijgt kunnen we samen kijken of deze zorg past bij u en uw situatie en of er aanpassingen nodig zijn.

Vragen of aanmelden?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Wilt u zichzelf of een cliënt aanmelden voor onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE Groningen? Neem dan contact met ons op.

aanmeldpunt@meegroningen.nl
050 – 313 33 35 | 06 – 316 700 21
www.meegroningen.nl

Vragen?

Wilt u meer weten over mogelijkheden van onafhankelijke cliëntondersteuning Wmo of inkopen voor uw gemeente?

Neem contact met ons op