Smart met Geld (niet alleen) in de Week van het Geld

Vorige week donderdag kregen 30 leerlingen van Praktijkschool de Bolster in Groningen hun Smart met Geld-certificaat. En binnenkort zijn de leerlingen van de Winkler Prins aan de beurt. Daarna volgen nog de Margaretha Hardenbergschool in Veendam en het Diamant College in Groningen.

Inhoud van de training
‘Smart met Geld’ bestaat uit 8 lessen en is bedoeld voor leerlingen van 15 tot 18 jaar van praktijk- en VSO-scholen. Aan het einde van de training kunnen de leerlingen verstandige financiële keuzes maken en zelfstandig omgaan met geld om schulden te voorkomen.

We gaan rekenen, wat zijn je inkomsten en uitgaven en hoe krijg en houd je je eigen administratie op orde. En we hebben het over financieel gedrag, hoe weer je je tegen druk van vrienden of reclame, ‘nee’ zeggen en eigen keuzes maken. In elke les laten we filmpjes zien waarin het soms goed gaat en soms fout, we gaan praten over geld en doen opdrachten… want al doende leer je! Twee leraren volgen ook de training zodat zij Smart met Geld in het vervolg mogen geven bij hun op school.

En ook Rabobank Stad en Midden Groningen doet mee, zij geven een gastles over veilig bankieren en leggen ze uit welke trucjes soms gebruikt worden om je geld te ontfutselen. Ze leggen uit wat skimmen is, shouldering, geldezel, waarom je je pincode geheim moet houden, enz.

Meer weten?

Wil je wel meer weten over Smart met Geld of hoe je verstandig met geld om kunt gaan (‘nee’ zeggen, bedenken of je iets echt wilt hebben) neem dan gerust contact met ons op! Of kijk alvast op de site smartmetgeld.nl.

Smart met Geld is mogelijk dankzij subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en een financiële bijdrage van de Rabobank Foundation.