MEE Advieslijn in coronatijd

MEE Groningen is gewoon bereikbaar, ook in deze coronatijd.

Heb je hulp of ondersteuning nodig? Wil je graag duidelijke uitleg over het coronavirus? Kom je in een lastige situatie terecht en wil je met ons overleggen? Dat kan. Wij luisteren naar je. We wijzen je de weg of zoeken samen naar oplossingen.

Dus bel ons, bel de MEE Advieslijn 06 316 700 21 (op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur). Of mail de MEE Advieslijn.

Er komt dagelijks nog steeds (veel) informatie op ons af over corona. Niet iedereen begrijpt die informatie, gelukkig zijn er organisaties die die informatie makkelijker voor ons maken.
Hieronder vind je een overzicht met linkjes naar verschillende sites, flyers en video’s. Dit blijven we aanvullen met nieuwe informatie.

Ook voor professionals staat er een aantal websites bij. Gebruik ze en deel ze met cliënten en collega’s!

Steffie legt moeilijke informatie over het coronavirus makkelijk uit >> link naar video
Koraal heeft samen met Taal voor allemaal een folder gemaakt. In eenvoudige taal wordt uitgelegd hoe het coronavirus werkt en hoe je besmetting voorkomt. Met tekeningen en weinig tekst >> link naar de folder

Het ministerie van VWS heeft een folder gemaakt: Het coronavirus is er, wat moet ik doen? >> link naar de folder
En ze hebben een folder gemaakt over het coronavirus en bezoek in de gehandicaptenzorg in begrijpelijke taal >> link naar de folder.

Voor professionals
Op de website van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) staat een overzicht met informatie voor cliënten gemaakt door allerlei organisaties in de gehandicaptenzorg. In eenvoudige taal met pictogrammen. Ook eenvoudige uitleg over bijzondere dingen zoals sluiting van dagbesteding, schoonmaakregels, afspraken over bezoek, dragen van beschermende kleding en afscheid van iemand bij overlijden >> link naar de website